Τι λένε οι γονείς

Μαρία, 38 ετών. Εφαρμόζουμε αυτή τη μέθοδο φυσιοθεραπείαs στο παιδί μαs 5,5 χρόνια. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και το παιδί παρουσίασε σημαντική βελτίωση σε πολλά σημεία κινητικής ανάπτυξηs, όπωs στήριξη κεφαλιού, χαλάρωση σε χέρια και τα πόδια (είχε υπερτονία). Γυρίζει ,στέκεται κοντά στα έπιπλα, κάνει βήματα με βοήθεια. Ξεκινήστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε

Tσαλίκη Αθανασία, ετών 41. Η μικρή μου είχε πρόβλημα με την ισορροπία τηs, το όποιο άργησα να το αντιληφτώ και να το αξιολογήσω ωs πρόβλημα και έτσι καθυστέρησα να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό και να με παραπέμψουν σε φυσικοθεραπευτή. Ξεκινήσαμε φυσικοθεραπείες με την μέθοδο Vojta σε ηλικία 5 ετών. Εδώ και 2,5 χρόνια κάνουμε 3 φόρες την εβδομάδα και έχω δει φοβερή διάφορα προς το καλύτερο. Ακόμη και η μικρή μου παρατηρεί ότι καταφέρνει πλέον να κάνει πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει παλιά.

Τσαλίκη Πετρούλα, ετών 37. Στη δεύτερή μου εγκυμοσύνη είχα προβλήματα από τον 2 μήνα και έπαιρνα φάρμακα. Το μωράκι μου γεννήθηκε πρόωρα Η ανιψιά μου έκανε φυσικοθεραπείες με την μέθοδο Vojta και κάλεσα την παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια να κάνει αξιολόγηση στο μωρό. Εντόπισε μια υπερτονία στα πόδια και υποτονία στον κορμό και με παρέπεμψε σε έναν παιδονευρολόγο. Όντως τον εξέτασε ένας γιατρός και συμφώνησε ότι χρειάζεται φυσικοθεραπείες. Ευτυχώς έτσι ξεκινήσαμε έγκαιρα την αποκατάσταση σε ηλικία 2 μηνών, 3 φόρες την εβδομάδα , και σε ηλικία 18 μηνών εξαλείψαμε τυχόν προβλήματα που μπορούσαμε να έχουμε αν κινούμασταν με καθυστέρηση. Σήμερα το παιδί μου δεν έχει κανένα κινητικό πρόβλημα!

Σταυρούλα, ετών 32. Πριν από δύο χρόνια γέννησα δίδυμα. Όταν ήταν 5 μηνών παρατήρησα, ότι ήταν πολύ ήσυχα, δεν μπορούσαν να κρατήσουν το κεφαλάκι τους, να στηριχτούν στους αγκώνες, δεν έκαναν καμία προσπάθεια κίνησης. Έτσι άρχισα να ρωτώ και έμαθα για την παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια. Την κάλεσα, πιο πολύ για προληπτικούς λόγους, για να κάνει αξιολόγηση στα παιδιά μου. Το συμπέρασμα της ήταν, ότι τα δίδυμα έχουν καθυστέρηση στην κινητική τους ανάπτυξη. Είχαν γενική υποτονία. Μας παρέπεμψε σε ειδικό γιατρό και αυτός με τη σειρά του μας πρότεινε να ξεκινήσουμε αμέσως φυσικοθεραπεία. Με τη μέθοδο Vojta είχαμε δει άμεσα αποτελέσματα. Να φανταστείτε ότι τα παιδιά μου σε 7 μόνο μήνες έγιναν καλά.

Σοφία, 33 ετών, έχω ένα κοριτσάκι 20 μηνών με ολική αναστροφή οργάνων, στην οποία έχει διαγνωστεί σύνδρομο kartagener, δηλαδή δυσκινησία των κροσσών στους βρόγχους. Από 4αρων μηνών ακολουθώ την μέθοδο φυσιοθεραπείας VOJTA. Με τη βοήθεια της κ. Ε. Βλαχοπούλου, η μικρή μου σταμάτησε να παρουσιάζει αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως βρογχιολίτιδα κ.α. και δεν χρειάζεται πλέον τη βοήθεια του νεφελοποιητή για να αναπνεύσει. Με τη μέθοδο VOJTA είμαι απόλυτα ευχαριστημένη και την συστήνω ανεπιφύλακτα.

Είμαι η μητέρα ενός κοριτσιού 10 ετών, που έχει τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση εκ' γενετής. Με την μέθοδο VOJTA προσπαθούμε ώστε να διατηρείται σταθερή, να μην επιδεινώνεται το πρόβλημά της και να μην υπάρχουν παραμορφώσεις.

Μαρία, ετών 42 Ξεκίνησα φυσικοθεραπεία με μια άλλη φυσικοθεραπευτική μέθοδο στα δύο μου παιδιά (σπαστική παραπληγία) στην ηλικία των 5 και 2 ετών για τρία χρόνια. Η κατάσταση ήταν στάσιμη. Ουσιαστική βελτίωση δεν υπήρχε. Στην πορεία χρειάστηκε να κάνει φυσικοθεραπεία και κάποιο άλλο μου παιδί που είχε το ίδιο πρόβλημα με τα άλλα. Έψαχνα μήπως υπάρχει και κάποια άλλη μέθοδος φυσικοθεραπείας για παιδιά κι έτσι έμαθα για τη VOJTA. Την εφαρμόζουμε εδώ και 9 χρόνια με επιτυχία και παρατηρώ:

  • Βελτίωση της ισορροπίας κατά τη βάδιση
  • Διατήρηση του εύρους της κίνησης των αρθρώσεων
  • Χαλάρωση της υπερτονίας των μυών.

Με την εφαρμογή της vojta αποτρέψαμε την πιθανότητα και την ‘’εύκολη λύση’’ του χειρουργείου που κατά καιρούς ορθοπεδικοί μας συνιστούσαν.

Τόλης, ετών 18
Κάνω τη μέθοδο vojta εδώ και 10 χρόνια τρεις φορές την εβδομάδα. Μετά τη φυσικοθεραπεία νιώθω πιο χαλαρός και πιο ευδιάθετος. Τα βήματα μου βγαίνουν πιο εύκολα.

AddThis Social Bookmark Button
 

Ελενη Βλαχοπουλου

Η Ελένη Βλαχοπούλου εργάζεται ως παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια από το 2003.
Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Υγιειονομικής σχολής της Οστράβας και της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακή επιμόρφωση στη σχολή VOJTA του Όλομουτς.
Στοιχεία επικοινωνίας:
mob. 6948 051 577
τηλ. 2317 777 998
info@vojta-method.gr
ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

ελένη βλαχοπουλου